Legendy světové kuchyně
Známý český gastronom, Roman Vaněk, se zapsal do podvědomí milovníkům kuchařského umění svým internetovým pořadem Peklo na talíři, který si získalo nebývalý ohlas. A mimo jiné je Roman Vaněk také autorem mnoha kuchařských knih, které si také získaly velkou popularitu a stávají se bestsellery mezi kuchařskými knihami. Titul Poklady klasické české kuchyně, který spatřil světlo světa již v roce 2011, patří stále mezi nejoblíbenější a nejprodávanější kuchařské knihy. Tradičním českým pokrmům se také věnují kuchařky Velká kuchařka Čech a Moravy nebo Sladké poklady české a moravské kuchyně. Máte-li rádi především maso, pak by Vám v knihovně neměla chybět kniha Maso - Jednoduše a dokonale. Pro milovníky zeleniny je pak k dostání titul Zelenina a luštěniny - Jednoduše a dokonale. A i na milovníky grilování Roman Vaněk nezapomněl a v letošním roce vydal titul Grilování tipy a postupy krok za krokem. S Romanem Vaňkem jsme zabrousili už i do zahraničí, a to s knihou Klenoty klasické evropské kuchyně. A nyní jsme se vydali ještě dál - prozkoumat jídelníček po celém světě s knihou Legendy světové kuchyně. Ke každému pokrmu najdete v knize i malý příběh. V této novince naleznete recepty, které se staly oblíbené po celém světě. Knihy Romana Vaňka jsou určeny jak začátečníkům, tak zdatným kuchařům. Recepty jsou vždy podrobně a srozumitelně popsány. V bohatém seznamu titulů Romana Vaňka naleznou inspiraci zkrátka všichni.