Po mimořádně úspěšném titulu věnovanému českému pivu přichází nový průvodce, který čtenáře seznámí s Českou republikou coby producentem kvalitního vína – a to jednak díky kapitolám věnovaným tradici, historii a současnosti pěstování vinné révy v našich
zemích, a zároveň prostřednictvím prezentací celé řady českých a moravských vinařství, velkých i těch úplně nejmenších. Nechybí ani prezentace vinařských spolků a obchodníků s kvalitním vínem, vinařských turistických destinací, jakož i festivalů a
slavností. Součástí publikace je také „vinařská mapa" České republiky, v níž jsou zanesena všechna vinařství uvedená v průvodci a rovněž vyznačeny vinařské cyklostezky. Průvodce je rozdělen na dvě hlavní části: první je věnována vínu obecně, tedy jeho historii,
výrobě, skladování, rozdělení dle odrůd a druhů, nechybí návod, jak poznat dobré a špatné víno, a je připojen slovník důležitých vinařských pojmů. Poté následuje přehled vybraných vinařství. Charakteristika titulu: přehledné texty, barevné fotografie, gastronomie,
kultura, tipy, zajímavosti, mapy, odkazy, QR kódy.