Společnost Thomas Tracy vydává dne 20. dubna 2010 nevšední kuchařku s názvem Večeře pro maminku od Rudolfa Roztočila. Kniha je určena všem milovníkům dobré kuchyně a nabízí více či méně známé recepty z kvalitních, čerstvých a především dostupných surovin. Každý
recept autor „okořenil“ zajímavým komentářem, aby jej přiblížil čtenářům a čtenářkám. Jak již vyplývá z názvu, Rudolf Roztočil svou kuchařku věnuje především maminkám jako velký dík za jejich starostlivost a péči v každé situaci – vždyť to byla právě jeho
maminka, která ho k lásce k vaření přivedla. Z pomáhání v kuchyni během dětských let se stal koníček, jímž se v pozdějším věku snažil ohromit něžné pohlaví. A jak roky ubíhaly, zrodila se rodinná tradice návštěv, kdy jednou vařil on a podruhé maminka. „Tato tradice
se stala milou samozřejmostí a byla by škoda nepodělit se o recepty, které při ní vznikly, s ostatními,“ vysvětluje Rudolf Roztočil původ myšlenky na zpracování kuchařky pro maminku. V kuchařce si přijdou na své všichni příznivci jednoduchých a zdravých pokrmů. Z předkrmů
je to například krevetový koktejl s chřestem či roastbeefová rolka s ovocným žervé. Milovníky masa určitě dostane pečený králík na rozmarýnu s fazolkami či jehněčí v rybízové omáčce s portským. Jako přílohu můžete zvolit třeba zapečené brambory se smetanou či
královskou rýží. Sladká tečka v podobě smažených meruněk se šodó jistě umocní opravdový gurmánský zážitek.